Hírek
2012. december 10., hétfő 16:48

Tugsjargal Gandi Mongólia magyarországi nagykövetének Hajdú – Bihar megyei látogatása

2012.11. 29-én a JURTAKÖR Nonprofit Kft. meghívására Hajdú - Bihar megyébe látogatott Tugsjargal Gandi, Mongólia magyarországi nagykövete.

A Nagykövet Asszony első vidéki útja Püspökladányba vezetett. Az ERTI Püspökladányi Állomásának igazgatójával, Csiha Imrével a Magyarország és Mongólia közötti erdészeti együttműködési lehetőségekről egyeztettünk. Dombi Imréné, a város polgármestere is köszöntötte a magas rangú vendéget.

Ezután a Nádudvari Népi Kismesterségek Szakiskolájában találkoztunk az iskola vezetésével. A műhelyek látogatása után az oktatási együttműködési lehetőségekről esett szó. A közös ebéden pedig hagyományos mongol ételekkel kedveskedtünk a vendégeinknek.

A következő találkozóra Debrecenben került sor. A Hajdú - Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Bodó Sándor elnök úr fogadta a mongol delegációt. A találkozó kibővült  Debrecenben élő mongol származású vendégekkel is.

A megbeszélés végén  megállapodtunk abban, hogy a kulturális és gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében gyakoribbá tesszük az ilyen találkozókat.

 

                                                                                                                                                          Kiss Tamás

Elérhetőségek

JURTAKÖR
Nonprofit Kft.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HUNGARY
4150 Püspökladány,
Toldi u. 17.

06-30/4545-405

 

ÜZENETKÜLDÉS