Tevékenységünk

Tevékenységünk

JURTAKÖR Nonprofit Kft.

 

 A társaság jogállása, és célja:

             - A társaság általános nonprofit gazdasági társaság.

 

- A társaság tevékenysége:

            - kulturális tevékenység

            - nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés

            - kulturális örökség megóvása,

  

A társaságunk 2008 végén alakult, de ezt megelőzően már egy évtizede foglalkoztunk a nomád és kézműves hagyományok ápolásával. Elkötelezett hívei vagyunk a hagyományos kézműves mesterségek gyakorlásának és oktatásának. Az európai kapcsolatokon kívül, nagyon jó kapcsolatot ápolunk mongol kézművesekkel, szakemberekkel. Partnerünk a Mongol Állami Agráregyetemen működő Narmandakh Alapítvány.

 

2012-ben egy sikeres Leonardo da Vinci mobilitási pályázat eredményeként 9 kézműves szakmában oktató pedagógus vehetett részt egy kéthetes finnországi tanulmányúton. 

 

A JURTAKÖR Nonprofit Kft. célja a szervezet nemzetközi kapcsolatainak a fejlesztése.

Több mint tíz éve ápoljuk a Mongólia és Magyarország közötti kapcsolatokat.

2006 júliusában Mongol Kulturális Napokat szervezetünk Püspökladányban a mongol államalapítás 800. évfordulóján. Együttműködési megállapodást kötöttünk a Mongol Állami Agrártudományi Egyetemen működő NARMANDAKH Alapítvánnyal.

Mongóliával a világ államai közül a legelsők között, 1950. április 28-án vettük fel a diplomáciai kapcsolatokat. A 60. évforduló alkalmából a két ország szorosabb gazdasági és kulturális kapcsolatainak segítése érdekében a II. Magyar – Mongol Kulturális Napok című rendezvényünket 2010. szeptemberében rendeztük meg. A II. Magyar – Mongol Kulturális Nap hatására elindult a két ország közötti erdészeti kapcsolat kialakítása.

2014. szeptember 6-án pedig 3. alkalommal adott otthont Püspökladány a magyar-mongol kapcsolatokat erősíteni kívánó kulturális napnak., amely eredményeként létrejött a Magyarország és Mongólia között az erdészeti együttműködés. A III. Magyar – Mongol Kulturális Napot a püspökladányi farkasszigeti Arborétumba szervezte a Jurtakör Nonprofit Kft. A résztvevőket Kiss Tamás, a Kft. vezetője köszöntötte, majd átadta a szót NINJ Damdindorj úrnak, aki megnyitotta a rendezvényt.  A titkár úr méltatta a rendezvényt és beszélt az egyre erősödő gazdasági és kulturális kapcsolatokról. A megnyitón bejelentették a két ország között létrejött erdészeti együttműködési megállapodás aláírását is.

Elérhetőségek

JURTAKÖR
Nonprofit Kft.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HUNGARY
4150 Püspökladány,
Toldi u. 17.

06-30/4545-405

 

ÜZENETKÜLDÉS